ผศ. ดร.มธุรดา จิโนรส

Asst. Prof. Dr. Maturada Jinorose

ผู้ช่วยศาสตราจารย์

Education

วศ.บ. (วิศวกรรมอาหาร)
สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง
วศ.ม. (วิศวกรรมอาหาร)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ปร.ด. (เทคโนโลยีพลังงาน)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี

Research areas

Computer application and image analysis in food; Characterization of food properties; Food dehydration, Food safety

Contact

Tel : 02-329-8356-8 ต่อ 20
Fax : 02-329-8356 ต่อ 13
E-mail : maturada.ji@kmitl.ac.th

Publications

  1. Jinorose, M., Stienkijumpai, A., Devahastin, S. (2017). Use of digital image analysis as a monitoring tool for non-uniform deformation of shrinkable materials during drying. Journal of Chemical Engineering of Japan,50(10) 785-791

Book / Book Chapters / Book Series

  1. Jinorose, M. and Assawarachan, R. 2015, Study of Different Solar Drying Methods for Galiang Bird Chilli (Capsicum frutescens Linn), Acta Horticulturae, vol. 1088(30) month/year 06/2015 pp. 595-598.
  2. Jinorose, M.; Devahastin, S.; Blacher, S. and Léonard, A., 2008, “Application of image analysis in food drying”, In Advances in Food Dehydration, Ratti, C. (Ed.), CRC Press, Boca Raton, pp. 63-95.

Patents

  1. Pornchaloempon, P., Nunak, N., Jinoros, M., and Witinantkit, K., System and Method for Cooking Seafood Products, Publication no.: US 20140308419 A1, October 16, 2014 (Pub. date).
  2. Jinorose, M., Prachayawarakorn, S. and Soponronnarit, S., Evaluation technique for degree of parboiling via image analysis, Thai Patent, Application no.: 1301006937, December 6, 2013 (Submit date).
  3. Pornchaloempon, P., Nunak, N., Jinoros, M., and Witinantkit, K., System and Method for Cooking Seafood Products, Publication no.: WO 2013036209 A1, March 14, 2013 (Pub. date).