© 2014 DEPARTMENT OF FOOD ENGINEERING, KMITL

Dr.Maturada’s Research

Maturada  Jinorose

ดร.มธุรดา จิโนรส

(Dr.Maturada Jinoros)

อาจารย์ สาขาวิชาวิศวกรรมอาหาร

สาขาวิชาวิศวกรรมอาหาร ชั้น 2 ตึก 12 ชั้น
คณะวิศวกรรมศาสตร์ สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง
เลขที่ 1 ซอยฉลองกรุง 1 ถนนฉลองกรุง แขวงลาดกระบัง
เขตลาดกระบัง กรุงเทพฯ 10520

kjmatura@kmitl.ac.th             Personal Details
02-329-8356 ต่อ 20               Research
02-329-8356 ต่อ 13               Publications/Conferences

Research

  • การพัฒนาโปรแกรมคอมพิวเตอร์สำหรับงานอุตสาหกรรมอาหาร
  • การศึกษาสมบัติและวิเคราะห์ลักษณะ เฉพาะของอาหารด้วยเทคนิควิเคราะห์ภาพ
  • การศึกษาความสัมพันธ์ระหว่างสมบัติทางกายภาพ เคมีกายภาพ และโครงสร้างของอาหาร ต่อกระบวนการแปรรูปและสมบัติด้านอื่น ๆ เช่น การเก็บรักษาและสมบัติทางประสาทสัมผัส

Academic Fields of Specialty

   Computer application and image analysis in food; Characterization of food properties; Food dehydration

Research Grants

   Principal investigator

  1. Development of testing kit for indicating degree of parboiling in parboiled rice, Faculty of Engineering, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, fiscal year 2015.
  2. Use of Image Analysis as a Tool to Understand Non-Uniform Deformation Behavior of Food Materials during Drying, TRF Grant for New Researcher, The Thailand Research Fund, 2015

   Co-investigator

  1. Development of Computer Application for Cooking Tuna Control to Increase Productivity and Quality of Canned Tuna, The Thailand Research Fund, fiscal year 2008.
  2. Blanching/Frying Machine Combined with Ultrasonic, Faculty of Engineering, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, fiscal year 2005-2006.
© 2014 DEPARTMENT OF FOOD ENGINEERING, KMITL