ผศ. ดร.มธุรดา จิโนรส
(Asst. Prof. Dr. Maturada Jinorose)
ผู้ช่วยศาสตราจารย์ สาขาวิชาวิศวกรรมอาหาร
ภาควิชาวิศวกรรมอาหาร ชั้น 2 ตึก 12 ชั้น
คณะวิศวกรรมศาสตร์ สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง
เลขที่ 1 ซอยฉลองกรุง 1 ถนนฉลองกรุง แขวงลาดกระบัง
เขตลาดกระบัง กรุงเทพฯ 10520
[icon name=”icon-envelope”]maturada.ji@kmitl.ac.th [icon name=”icon-user”]Personal Details
[icon name=”icon-bullhorn”]02-329-8356-8 ต่อ 20 [icon name=”icon-pencil”]Research
[icon name=”icon-print”]02-329-8356 ต่อ 13 [icon name=”icon-globe”]Publications/Conferences Website: MJ’s Courses
Research
- การพัฒนาโปรแกรมคอมพิวเตอร์สำหรับงานอุตสาหกรรมอาหาร
- การศึกษาสมบัติและวิเคราะห์ลักษณะ เฉพาะของอาหารด้วยเทคนิควิเคราะห์ภาพ
- การศึกษาความสัมพันธ์ระหว่างสมบัติทางกายภาพ เคมีกายภาพ และโครงสร้างของอาหาร ต่อกระบวนการแปรรูปและสมบัติด้านอื่น ๆ เช่น การเก็บรักษาและสมบัติทางประสาทสัมผัส
Academic Fields of Specialty
Computer application and image analysis in food; Characterization of food properties; Food dehydration
Research Grants
Principal investigator
- Quantification of 3D Food Deformation Images and Use of Image-Based Data for Controlling the Drying Process, the Thailand Research Fund, New Researcher Grant (Grant No. MRG6180302)
- Study of the Optimal Condition for Producing a Parboiled Rice from Niaw San-pah-tawng, Engineering Innovative Development and Technology Services Center (EiDTs), fiscal year 2017.
- Development of a Prototype for Color and Size Analysis of Particulate Foods, Innovation Technology Assistance Program (iTAP), fiscal year 2017.
- Use of Image Analysis as a Tool to Understand Non-Uniform Deformation Behavior of Food Materials during Drying, the Thailand Research Fund, New Researcher Grant (Grant No. TRG5880109)
- Development of testing kit for indicating degree of parboiling in parboiled rice, Faculty of Engineering, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, fiscal year 2015.
- Use of Image Analysis as a Tool to Understand Non-Uniform Deformation Behavior of Food Materials during Drying, TRF Grant for New Researcher, The Thailand Research Fund, 2015
Co-investigator
- Advanced Technologies for the Production of High-Quality Foods and Food Components (Phase 2), the Thailand Research Fund, Senior Research Scholar Grant (Grant No. RTA 6180008)
- Advanced Technologies for the Production of High-Quality Foods and Food Components, the Thailand Research Fund, Senior Research Scholar Grant (Grant No. RTA5880009)
- Development of Computer Application for Cooking Tuna Control to Increase Productivity and Quality of Canned Tuna, The Thailand Research Fund, fiscal year 2008.
- Blanching/Frying Machine Combined with Ultrasonic, Faculty of Engineering, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, fiscal year 2005-2006.