Research

Maturada  Jinoroseผศ. ดร.มธุรดา จิโนรส
(Asst. Prof. Dr. Maturada Jinorose)

ผู้ช่วยศาสตราจารย์ สาขาวิชาวิศวกรรมอาหาร

ภาควิชาวิศวกรรมอาหาร ชั้น 2 ตึก 12 ชั้น
คณะวิศวกรรมศาสตร์ สถาบันเทคโนโลยีพระจอมเกล้าเจ้าคุณทหารลาดกระบัง
เลขที่ 1 ซอยฉลองกรุง 1 ถนนฉลองกรุง แขวงลาดกระบัง
เขตลาดกระบัง กรุงเทพฯ 10520

[icon name=”icon-envelope”]maturada.ji@kmitl.ac.th      [icon name=”icon-user”]Personal Details
[icon name=”icon-bullhorn”]02-329-8356-8 ต่อ 20            [icon name=”icon-pencil”]Research
[icon name=”icon-print”]02-329-8356 ต่อ 13               [icon name=”icon-globe”]Publications/Conferences                                                                                                                                                    Website: MJ’s Courses

 

Research

  • การพัฒนาโปรแกรมคอมพิวเตอร์สำหรับงานอุตสาหกรรมอาหาร
  • การศึกษาสมบัติและวิเคราะห์ลักษณะ เฉพาะของอาหารด้วยเทคนิควิเคราะห์ภาพ
  • การศึกษาความสัมพันธ์ระหว่างสมบัติทางกายภาพ เคมีกายภาพ และโครงสร้างของอาหาร ต่อกระบวนการแปรรูปและสมบัติด้านอื่น ๆ เช่น การเก็บรักษาและสมบัติทางประสาทสัมผัส

Academic Fields of Specialty

Computer application and image analysis in food; Characterization of food properties; Food dehydration

Research Grants

   Principal investigator

  1. Quantification of 3D Food Deformation Images and Use of Image-Based Data for Controlling the Drying Process, the Thailand Research Fund, New Researcher Grant (Grant No. MRG6180302)
  2. Study of the Optimal Condition for Producing a Parboiled Rice from Niaw San-pah-tawng, Engineering Innovative Development and Technology Services Center (EiDTs), fiscal year 2017.
  3. Development of a Prototype for Color and Size Analysis of Particulate Foods, Innovation Technology Assistance Program (iTAP), fiscal year 2017.
  4. Use of Image Analysis as a Tool to Understand Non-Uniform Deformation Behavior of Food Materials during Drying, the Thailand Research Fund, New Researcher Grant (Grant No. TRG5880109)
  5. Development of testing kit for indicating degree of parboiling in parboiled rice, Faculty of Engineering, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, fiscal year 2015.
  6. Use of Image Analysis as a Tool to Understand Non-Uniform Deformation Behavior of Food Materials during Drying, TRF Grant for New Researcher, The Thailand Research Fund, 2015

   Co-investigator

  1. Advanced Technologies for the Production of High-Quality Foods and Food Components (Phase 2), the Thailand Research Fund, Senior Research Scholar Grant (Grant No. RTA 6180008)
  2. Advanced Technologies for the Production of High-Quality Foods and Food Components, the Thailand Research Fund, Senior Research Scholar Grant (Grant No. RTA5880009)
  3. Development of Computer Application for Cooking Tuna Control to Increase Productivity and Quality of Canned Tuna, The Thailand Research Fund, fiscal year 2008.
  4. Blanching/Frying Machine Combined with Ultrasonic, Faculty of Engineering, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang, fiscal year 2005-2006.